mandag 28. mai 2012

STORD

Det er pinse og jeg befinner meg på Stord - på jobb. Jeg har vært hos en koselig jente og tatt fine bilder til en reportasje og nå har jeg altså tid til å vandre litt rundt på øya og kose meg litt også.

Og visst er det fint her. Sjekk fjell med snø i bakgrunnen!

Og overalt blomstrer det rhododendron. I hagene og langs hovedveiene og fortauene. Er dette et vestlandsfenomen tro? Vi har jo en gammel rhododendron i hagen vår vi også, men det er sjelden og se dem i byen på denne måten. Veldig nydelig i alle fall!

 
Koselige gamle hus. I typisk vestlands arkitektur; liggende kledning og skifer på taket.

 
Og koselige brosteinsbelagte gater å vandre på en sen sommerkveld. I dag setter vi snuten hjemover og kjenner jeg oss rett, kan det fort bli noen bilder til et blogginnlegg på den turen også.

22 kommentarer:

 1. Jeg tror at det er et vestlandsfenomen med så masse rhododendron alle steder ja, i Bergen er det fantastisk når blomstringa starter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det. Har jo lest om at det er utrolig mye av det i Bergen og tydeligvis andre steder på vestlandet også. Nydelig!

   Slett
 2. Beautiful photos!! ~Ashley

  SvarSlett
 3. Under dei snøkledde fjella bur eg! Neste gong du er vestover kan du ta deg ein tur til bygda mi og finna stoff til mange fine reportasjar....Er ofte innom bloggen din og likar den spesielt godt! Følgjer også med på reportasjar som du er ansvarleg for. Det ser ut som du har funne "Det gode liv!" for din del...
  God tur heim!

  Marian

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marian!

   Så gøy at du bor "på et av bildene" i dette innlegget. Du må gjerne tipse meg om aktuelle steder og er de landlige blir jeg jo ekstra glad vet du ;O) Det var veldig koselig på Stord syns jeg og fjellkjeden med snø inntil en varm sommerkveld fikk spesielt min oppmerksomhet. Og der bor altså du!

   Slett
 4. Koselige bilder fra Stord,god tur hjem:)

  Så fint kjøkkenet deres har blitt...Skikkelig hjemme koselig og anvendelig.

  Ja veven må du få på plass,det er gøy!Det som ikke er gøy er å rive opp alle disse fillene.

  Nyt ny uke!!

  Klem Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Turen har gått fint hjem. I nydelig vær gikk bilturen som en lek og vi stoppet både en og flere ganger for å ta bilder og kose oss ;O)

   JA! Den veven vil jeg så gjerne ha opp på beina etterhvert. Vi manglet jo et stort rom til den inntil vi kjøpte gården. Nå er det plass på låven - når den tid kommer at vi kan prioritere å innrede der... Men jeg kan tenke meg som du sier at å rive filler ikke er såå gøy.. hehe

   Slett
 5. Så kjekkt å sjå vakre bilder fra der eg bur,koseligt:))
  Fine dag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy når dere skriver at dere bor der jeg har vært. Det er så koselig syns jeg. Så har jeg liksom vært på et "kjent" sted. Stord var veldig fint! Var der for første gang nå.

   Slett
 6. Nydelige bilder!!!:)

  Ha en fin sommerdag videre -
  Klem Jatte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Jatte! Sommeren er her i dag også den. Så godt!

   Slett
 7. Helt nydelige bilder av flott plass!
  Ha en fin dag!
  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 8. Flotte bilder er vakre bilder! :-)

  Du, jeg lurte på om jeg kunne låne bildene dine fra syrinbusk lysthuset til bloggen min? Jeg oppgir selvfølgelig kilden på bildene ;-) fant til min store glede ut at det har stått (og grodd igjen) på feriehuset vårt i ulefoss!
  Så nå kan du tro vi har planer for sommeren ;-)

  Klem klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du vet du. Og så gøy at dere har funnet en sånn skatt i hagen!!! Det hadde jeg digget. Vi har plantet vårt eget lysthus her nede i byen, men det vil jo ta litt tid før det blir frodig. Så det må jo være supert å oppdage at hagen inneholder et slikt "rom". Lykke til med å få det frem og da vil jeg gjerne se innlegget du lager om det (om du tar bilder av hagen din også ;O)

   Slett
 9. Så flott at du har "oppdaga" perla vår- ekstra kjekt når det kjem tilreisande og legg merkje til detaljer me fastbuande gjerne ikkje ser til dagen. Takk for at du deler det med oss :-)
  mvh
  Liv Kari Eskeland, ordførar

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære ordfører!

   Det var veldig moro å ha deg på "besøk" her på Livs Lyst. Jeg har skrevet det til de andre Stord`erne som har skrevet under dette innlegget at jeg syns de gir liv til bildene mine. Når jeg er på et fremmed sted er det ekstra gøy at noen kjenner seg igjen i bildene. Det er jo noens hjemsted og det er så hyggelig å få vite. Og nå har altså selveste ordføreren vært her også. Takk for besøket og velkommen igjen. ;O)

   Slett
 10. min heimstad :) liker stord VELDIG godt, født og oppvaksen her... flytta bort nokre år. Men guuu kor godt det var å komme tilbake når vi har fått egne barn. Her er det trygt og godt å vekse opp.

  Koslige bilder du har tatt .
  Blir spennende med reportasje i fra stord da, håper vi ser den igjen noen plass . :)

  Henriette

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jeg godt tenke meg, Henriette. Det må være godt å være unge på Stord!

   Slett