onsdag 22. september 2010

LIV LAGA - PRESENTERER EN LITEN KRAKK-HISTORIE

Krakken: Slike små fargeklatter strør jeg om meg med her i huset vårt. Vi har ikke noen vegger malt i yndlingsfargen min ... enda... Men det tror jeg kommer ;O) Vi har flere rom vi skal male, så jeg tror nok fargen vil dukke opp på en vegg eller to!

Men enn så lenge da, så syns jeg det er så herlig med disse fargeklattene inntil de ellers "rolige" fargene her i huset. Jeg syns man bør vare seg for å male alt i slike farger. Det skal være en detalj her og en detalj der - så kommer disse små skattene så skjønt frem. Og hvert møbel blir liksom unikt. Særlig når du har kjøpt det i en bruktbutikk eller laget det selv. Ingen kan si "ja, en slik så jeg i en butikk her om dagen." Nei, for det finnes ikke slike i butikken. Ikke akkurat denne som du har fått tak i og malt i din yndlingsfarge. Møbelet blir unikt. Ditt hjem blir unikt. Og nå kunne jeg skrevet mye om dette kjenner jeg, men det får bli en annen gang.  
For jeg har nemlig en liten historie å fortelle!

 Og det var jo litt kjipt da... Jeg syns jo både krakken hadde fin farge og fasong og ikke minst var den jo litt praktisk... Så jeg ble litt lei meg og ikke minst passe irritert på disse borebillene som tygger seg så frekt frem overalt....

Thomas må ha sett "lei-seg-ansiktet" mitt, for den samme dagen dukket plutselig denne vesle krakken opp foran døra inne i stua. Jeg hørte ikke at noen satt den der fordi jeg holdt på å støvsuge. Jeg oppdaget den bare plutselig da jeg tilfeldig snudde meg. Der stod det en liten krakk. En kopi av den vi akkurat hadde tatt ut i garasjen. Samme størrelse. Samme fasong. Den manglet bare samme farge. Og det var jo en enkel ting å få ordnet! Det var frem med malingsspannet med en gang det. Og vips hadde jeg en meget god erstatning for den krakken jeg først hadde funnet.

Thomas er nøye når han lager ting og krakken er både stø og strøken. Dessuten har han brukt gamle spiker for at dette etterhvert skal se ut som en gammel og fin krakk. Jeg har altså ikke pusset av noe av malingen for at den skal se slitt ut, jeg vil heller slite den ut ved bruk! Og man trenger som regel ikke vente lenge før den naturlige slitasjen syns.

Så nå kan borebillene ha det så godt der ute. For her inne i vår stue står det en riktig så god erstatning og den duger som en krakk skal gjøre! Og er det rart jeg er glad i den gutten?!! Han er min mann!<3

Ps! Thomas har lovet meg "oppskrift" til denne krakken. Jeg legger den ut under LIV LAGA så fort det er i orden. Så kan kanskje du også prøve deg?!!

English: I found a little stool in a second hand shop not long ago. And it was in my color: light green. But when I came home to Thomas, he saw it was small holes in it from beetles... That is a bad thing! We had to take it out of our house. You can get rid of them, but it`s a long process... I will write about that later! But I`ve got a bit sad about the sweet stool I could`nt have in my house, and Thomas must have seen that sad face. Because when I was vacuum later that day, suddenly there was a new stool standing in our livingroom. I hadn`t heard him, I only saw that little stool! So he had made one for me. And I didn`t know. He`s my man!! Now I have painted it in my favorite color and it are standing here in our livingroom.

20 kommentarer:

 1. Jeg sitter her og er litt sånn "snufsete" nå og det er ikke fordi jeg er forkjølet ;-)
  Tror at jeg gjerne vil prøve den oppskriften for krakken var skikkelig fin!


  Ha en fin dag;)
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 2. Så koselig historie, da - til tross for billene!

  Kjempefin krakk - koselig med noen fargeklatter her og der!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så utrolig skjønn historie, Liv Jorunn :-) Det er alltid så hyggelig å lese bloggen din som en pause fra oppgaveskriving og jus-lesing! Ha en god uke:-) Hils Thomas:-) Hilsen Julie

  SvarSlett
 4. Snill han mannen din ja♥ Og so handy-drømmemannen trur eg, hihi☺

  Får håpe det blir orden på den gamle krakken også, men den nye var jo og veldig fin☺
  Kanskje eg må prøve meg på litt farga innimellom her snart, kan jo bli vel mykje kvitt...er bere litt pysete av meg der...☺

  Håpe du har ein fin onsdag☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 5. så skjønn historie:) og en søt krakk;)
  dere er så flinke med interiør:)
  du må jo ha det som yrke eller noe sånt?
  ha en strålende dag!
  klem Birgitte

  SvarSlett
 6. Det må være et håndfast bevis på ekte kjærlighet!! Tenk å gå ut å lage en maken, for å glede deg.....og så fin den ble!

  Ha en fin septemberdag!

  Moccamamma :)

  SvarSlett
 7. Krakken var kjempe flott, og for en engel av en mann som snekret en ny en til deg.

  Klem

  SvarSlett
 8. Så flink du/mannen er:o)

  Sønnen min på 13 år kom hjem med en liten krakk han hadde laget på sløyden. Den mamgler bare den "RETTE" fargen. hihi

  Men jeg trenger jo egentlig en til... kanskje jeg skal snekre litt....


  Klem fra Bea PS:takk for en inspirerendes blogg. Me like;o)

  SvarSlett
 9. Älskar din svarta Howard -har sagt det förr- tillsammans med de svartrandiga trasmattorna. Vilken kvinnokraft de bär på!

  SvarSlett
 10. For en fantastiks historie.
  Det kaller jeg ekte kjærlighet :)

  SvarSlett
 11. Så heldig du er :) Høres ut som du har fått deg en flott mann! Og ser ut som det er et skikkelig koselig hus dere har.
  Er stadig innom og kikker, så selv om vi ikke sees så ofte har jeg en viss oversikt over hva som skjer med deg ;)
  Spent på å se gangen når den blir ferdig!
  Klem!

  SvarSlett
 12. ÅÅÅ! Herligland så snilt da:D Det må jeg si! Den ble jo kjempesøt. Fant meg også en krakk med borebiller i, men jeg la den i frysen i et par døgn så det er jo meningen de skal være borte nå:P satser på det i hvert fall;)

  Ha en fin onsdag:D

  SvarSlett
 13. Hei Liv!!Godt med en snill handy mann i huset,er så heldig å ha en slik mann jeg også,de må vi passe godt på:)Ha en fin kveld!!Klem Linda:)

  SvarSlett
 14. Utrolig fin historie:) Høres ut som du har fått deg en flott og fin mann:D Vi er ofte innom bloggen din. Liker den så godt.

  Stor klem:):)

  SvarSlett
 15. Så snill mannen din er:-) og fin krakk!

  SvarSlett
 16. Vilken härlig blogg du har...Roligt att jag hittade in...
  Kram

  SvarSlett
 17. For en god mann du har funnet deg!! :-) Søt krakk!! Håper du har en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 18. Heisann:)
  Tusen takk for den koselige kommentaren!:)
  Har ikke vært innom her hos deg før, jeg. Skal si du har en flott side!!
  Her må jeg sitte å lese litt nedover:)
  Ha en kjempefin dag:)

  SvarSlett
 19. så fint...
  og så gøyt! har faktisk malt en helt make krakk, vises litt av den i forrige innlegg, malt den visst nok i helt make farge..
  sånn er det blant interiørbloggere , vi finne gjerne samme smak igjen...
  gøyalt..
  klem,magny

  SvarSlett