torsdag 7. oktober 2010

DETTE MÅTTE JEG BARE PRØVE... Jeg byttet ut sengegavelen jeg. Kanksje bare for en liten stund? Men jeg måtte bare teste dette.

Godt tilbake i tid var de uisolerte veggene kalde og noen var lure og hang opp et lite tøystykke som skulle hindre trekken å krype inn mellom treverket. Og jeg måtte bare prøve det samme. Ikke fordi det trekker mellom veggene våre (heldigvis), men fordi jeg syns det var så utrolig sjarmerende! Så jeg fant frem et stoff med bolsterstriper jeg hadde kjøpt på Stoff&Stil for lenge siden, sydde inn kantene og hang det opp over sengen vår. Jeg ønsket at utrykket på dette skulle være enkelt og litt "fattigslig". Derfor er stoffet ikke like langt som sengen er bred og det er enkelt hengt opp med tegnestifter. De gode gamle Mustad-tegnestiftene fungerer enda! (De har jeg funnet en eske eller to av på loppis!)         Hva syns du?

 English: In the old days they had cold and not isolated walls. They put up a peace of a textile, and then the "breeze" woudn`t come in right in the sleeping faces. *smiling... (Maybe I use some strange words to tell it, but I hope you understand...) We have warm walls- but I like this charming idea. So I have done the same.  Maybe not forever, but I like it now.  What do you think? ;O)

16 kommentarer:

 1. Jeg synes det ble virkelig bra!! Liker den røffe stilen med tegnestifter og kjekt med kontrastfyllt rødt stoff til alt det blå og hvite.. Lekkert:)

  SvarSlett
 2. Så snyggt bolstertyg!
  Sådär hade man förr i tiden vid sängen för att kanske "spara" väggen lite!
  Lisa

  SvarSlett
 3. Jeg syns det ble veldig koselig! :)
  fikk nesten litt julestemning av det! hihi.

  klemmer lillmy

  SvarSlett
 4. Eg syns det blei kjempekosleg!!! Åssø kom eg nesten litt i jolestemning, for det va litt jol ivi det tøyet der :) klem sigrid

  SvarSlett
 5. Åh,så koselig du har gjort det......og så enkelt,men samtidig så effektfullt.....var nesten hos bestemor og bestefar nå,jeg ! De hadde slikt på veggen.......og mamma har fortalt at de varmet sengetøyet med strykejernet før de gikk og la seg.....på det verste,var det snø i sengen,så du skjønner de levde ikke i et nytt hus..Nå er det revet,men noen materialer lever videre,på veggene i et annet hus ! Dette skjedde for mange år siden,før jeg fikk opp øynene for gjenbruk,men jeg er glad noen tok seg bryet med å bevare noen deler av det gamle..... Likte så godt ditt forrige innlegg,herlige bilder fra kjøkkenbenken !!! Ha en fortsatt fin høstdag,Liv :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hyggelig kommentar inne på bloggen min! Så fin blogg du har her. Den skiller seg ut fra mengden med genuin nostalgisk følelse! Herlig:-)

  SvarSlett
 7. Det blev så fint och lantligt, tack för tipset, idag har vi ditt ruskväder här, bara grått och regn...går åt många ljus denna höstdag,

  klemmer VIOLA

  SvarSlett
 8. Så flott!
  Minner meg om hytta som jeg var på som liten. Anne Faster var en klok dame - skjønner jeg nå ;)
  Og Mustadtegnestifter er supre - de er jo fra Gjøvik ;)
  Tenkte på deg her om dagen, da jeg fant en kasse full av spiker og king.. Riktignok VELDIG rustne spikre, men dog. Men noen go' biter var det i tillegg til selve kassen ;)

  KLEM

  SvarSlett
 9. I love this idea. I don't have a headboard, and have wondered what I should put behind my bed. This is perfect!
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 10. Syntes det ble kjempefint, en flott konrast til det andre du har på soverommet. Tøft med tegnestifter!!!

  SvarSlett
 11. Så koselig det ble og kult med "oppheng" av gamle stifter;-D


  Jeg leste for en liten tid siden historien om en krakk og ble inspirert. Siden jeg er av den utålmodige typen klarte jeg ikke å vente på "mønsteret" og satte igang uten, resultatet kan du se på http://gretegjordetselv.blogspot.com/search/label/Snekkerprosjekter hvis du har lyst;-)

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 12. Kjempe fint!

  Fikk litt julestemning av det:o)
  hihi jeg gleder meg til jul.

  ps: jeg har en liten award til deg på bloggen min.

  Klem

  SvarSlett
 13. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. For et fantastisk fint og gjennomført hus du har! Veldig vakkert!

  SvarSlett
 14. Originalt...enkelt...og overraskende dekorativt :))

  SvarSlett
 15. Dette ble helt Astrid Lindgren! Deilig, deilig, deilig!

  Marie

  SvarSlett
 16. God ide med tegnestifter, ble flott:)
  Har selv laget en meget "alternativ sengegavl", og det var før jeg så dette innlegget:)

  SvarSlett