tirsdag 5. oktober 2010

HOS OSS: TRADISJON, IKKE TREND

Er det ikke deilig og? At man kan gjøre akkurat som man vil i sitt eget hjem. Ingen andre trenger å bestemme hvordan nettopp vi skal ha det. Altså, Thomas og jeg må jo bli enig da. For husfred er langt viktigere enn fine møbler ;O) Men utover det, kan man gjøre akkurat som man vil. Klart at ting i tiden og for ikke å si alle dere bloggere inspirerer meg jo så det holder. Jeg snapper opp både det ene og det andret tipset hos dere jeg. Men likevel blir det en egen touch i hvert hjem. Hos dere og her hos oss. Og som dere nå vet veldig godt, liker jeg å bruke gamle, norske og tradisjonelle ting i vårt interiør. Jeg har siden jeg var liten og ble interessert i interiør, tenkt at jeg vil beholde en slags tradisjonell stil slik at jeg ikke føler jeg må bytte ut i takt med trendene som kommer. Da ble løsningen å satse på gamle og brukte ting som aldri ville gå av moten. "Den moten" har holdt den! 

TRADISJON, IKKE TREND
Sitat: Liv ;O)

Og for å skape mer høststemning her i stuen, har jeg lagt et gammelt vevd åkle over sofaryggen. På det gamle avsagde kjøkkenbordet står det en fin gammel brun leirpotte med bolsterstriper. Ved sofaen står det en maken stol som også står oppe på soverommet. Gammel og litt slitt. På veggene henger det ingenting. Enda... 

English: I like the thought of us making our home just as we want to have it. We must not follow the trends if we don`t want to. Thomas and I just have to be agreed. Because peace in the house is more important than funitures ;O) I have since I was a little girl and were found of interior, decide that I would go for old and traditional things because then I hadn`t to change my home in tact with the new trends. So I have put a traditional textile "carpet" on the sofa. On the old wood kitchen table, I have a brown jug of ceramic with the stripes I like so much. It`s fall mood in the livingroom.

NO TREND, BUT TRADITION
Liv ;O)

12 kommentarer:

 1. Kjempekos her hos deg, Liv! Helt enig - en må skape sin egen stil, skal det bli et levende hjem:o) Trend er stress - tradisjon er sjelefred:o)
  Nyter dine inspirerende bilder og ønsker deg en flott uke.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Nyyydelig, jeg digger digger stilen deres, og det er en fryd å kikke hver gang det kommer innlegg herfra:) og under har du skrevet om de som flyttet huset.. fantastisk! og de fikk en ny følger her.
  Ha en fortsatt strålende dag, gleder meg allerede til flere bilder og innlegg herfa:)

  SvarSlett
 3. Du er virkelig veldig flink - til å fotografere, til å skrive, til å inspirere, til å "sy" det hele sammen - utrolig artig å kikke inn her hos deg - virkelig en av mine favoritter!! Jeg elsker disse stolene dine - har to lignende selv, men mine er så utrolig slitt i trekket - prøvd å legge tepper/stoffer over, men blir liksom aldri fornøyd - men så ser jeg dine i ditt interiør, da får mine en ny sjanse og jeg prøver litt til.. hihi - det er inspirasjon det!!

  SvarSlett
 4. Håller med dej, tradition är viktigare än de senaste trenderna som oftast försvinner lika fort. En klassisk interiör håller i alla lägen och möblerna kan ärvas i generationer!
  Ha en bra dag!

  SvarSlett
 5. Så enig med deg der.
  Selv synes jeg det er viktig å ta vare på det gammle, og ikke minst bruke det.
  Det blir mye mer personlig med sin egen vri.

  Du er flink til å fotografere.
  Hvordan får du så fine bilder?

  SvarSlett
 6. Kunne ikke vært mer enig :-)
  Bygg opp hjemmet med det DU liker. Ikke det alle andre mener du bør like ;-)

  *Ha en fin høst-ettermiddag*

  Hilsen Astri :-)

  SvarSlett
 7. Jag håller méd dig, traditon är viktigt även för mig, jag tar fram mina älskade dukar med höstfärger och gamla pressglasvaser i bruna nyanser..sedan om det är mode eller inte det struntar jag i...:0) det är mitt hem där jag vill sätta min egen prägel på, vackra bilder du visar, ha en skön kväll, klemmer VIOLA

  SvarSlett
 8. Jeg skal ikke påstå at jeg overhodet ikke lar meg påvirke av trender, men for meg er det hovedsaklig ting som gir meg den gode følelsen som gjelder. Og det er for det meste tradisjonelle og klassiske ting som gir meg godfølelsen. Men jeg går ikke av veien for å "forme" det på en litt utradisjonell måte, eller blande det med ting som ikke har noe med samme tradisjon å gjøre. F. eks elsker jeg marokko, og har gjort det lenge før marokkanske ting ble en trend, fordi jeg var gift med en marokkaner og forelsket meg i landet. Så i mitt hjem finnes det klassiske marokkanske elementer blandet med de norske... og i mine øyne fungerer det helt flott. :) Faktisk er det stort sett kun de med bånd til marokko selv som legger merke til disse små elementene jeg har blandet inn, og da vil jeg si det er en vellykket integrering. Hehe

  Jeg er veldig glad for å ha funnet en stil jeg liker, og at den ikke egentlig følger noen trend, for det må være fryktelig dyrt å følge slike trender.

  SvarSlett
 9. Hei Liv

  Jeg har lenge fulgt bloggen din, og selv om jeg ikke legger igjen så mange kommentarer, så vil jeg takke for all inspirasjon bloggen din gir.

  Jeg ble så inspirert av den røde puta du har sydd, så selv om min pute ikke ble like fin, så har jeg tillatt meg å linke til bloggen din. Håper du synes det er greit.

  Jeg synes dere har fått det helt herlig i det nye huset!!

  SvarSlett
 10. 'Tradisjon, ikke trend' har i alle år vært mitt "slagord" også, Liv;D Bare spør vennene mine *ler*

  Klem klem
  ANETTE:)

  SvarSlett
 11. Helt sant det! Det er jo det som gjør det til et personlig hjem, ikke følge strømmen,men ha sin egen tuch på det!! Du viser herlige bilder og har masse inspirasjon å gi!!
  En fin onsdag til deg!
  Klem

  SvarSlett
 12. Tuusen takk for besøk og kommentar i min blogg. Tror ikke jeg har vært innom her før. Men du verden for en forfriskning i bloggverden. Det er mye hvitt og andre ting som går igjen. Men her var det gamle koselige tradisjonsting. Så her ble jeg positivt overasket ;)

  SvarSlett