mandag 27. august 2012

VI VINKET

Sekundene før Victoria gjør sin entrè: Thomas tar en viktig telefon og jeg øver meg på mitt koseligste smil i tilfelle kameramannen skulle finne på å snu linsa litt oppover i lia. Det gjorde han jo ikke...

 Det var jo denne Victoria da. Hun skulle skli elegant inn i Sundkilen ca klokka 1800 i går med Nrk-teamet på slep og hun kom som avtalt hun. I anledningen hadde vi rigget oss til oppe på gården med flagg og besøk og hadde tenkt å vinke så stort og tydelig vi kunne til dere som fulgte ferden. På telefon hadde Thomas en medsammensvoren som holdt oss orientert om hvor i landet Victoria var. Det var den samme som kunne meddele at kameraene ikke hadde vippet høyt nok over vannskorpen til å få glimt av oss små der oppe i lia.

 Uten antydning til en eneste sur mine, heiv vi oss i bilen for å ønske Victoria velkommen nede på bryggen i Kvitesteid-byen. (Ps! Disse gule bygningene finner man igjen i hele kanalen. La du merke til dem?)

 Her rakk vi å ta et koselig bilde i solskinnsværet. Kunne Telemark ønsket seg noe bedre? Det ble en perfekt dag å vise frem kanalen og fylket vårt på. Så gøy!

Sammen med Victoria kom, som seg hør og bør, en hel haug med fritidsbåter. Vi så dem fra gården og vi møtte på dem igjen her nede i sentrum.

 Her nede ved bryggen sprutet fontenen av glede sammen med alle de flaggende og frammøtte menneskene. Victoria var på randen av gledessammenbrudd selv. Hun lå jo og krenget i bølgene. Var nesten redd hun skulle tippe over jeg. Vet ikke om det var alle de reisende som gjorde utslaget. De fleste gikk jo over til bryggesiden for å se alle de brede smilene og høre de glade ropene fra folket på fastlandet.

 Da hun snudde og kjørte ut sundet igjen, må jeg innrømme at jeg ble litt rørt. Der skle den gamle erverdige fruen utover i det sille blå vannet slik hun har gjort siden 1800-tallet. Den samme båten. Den samme ruten i de samme omgivelsene. Bare med forskjellige mennesker. 

Dette var en fin opplevelse og en superdag i fantastisk solskinnsvær. 
Så fikk det heller være at vi ikke fikk vinket til dere fra gården vår.
Nå gjør vi det jo her på Livs Lyst isteden. Det får være vår lille trøst ;O)

24 kommentarer:

 1. Herlig bilder! Blir rent nostalgisk :-))
  Med gård i ulefoss og hytte i Lunde, har vi mang en gang susa etter Victoria og Henrik Ibsen med båten vår- like moro hver gang! :-))
  Herlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Jeg har virkelig ikke vært med Victoria, heller aldri vært i kanalen med båt. Jeg har kun gått tørrskodd ved siden av på land. Vi har veldig lyst å ta båten etterhvert. Kanskje til sommeren igjen?!!

   Slett
 2. Så nydelige bilder og for en vakker gammel båt med et flott navn:)
  Ser ut som dere hadde en utrolig flott dag:)
  Ønsker deg en strålende start på uken:)

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble virkelig en nydelig dag. Og så utrolig godt å kjenne sola varme så deilig. Det var skikkelig moro at det ble slikt vær!

   Slett
 3. Så koselig bilder :)
  Ja vi var på Vrangfoss, dette var skikkelig moro!
  Så dumt at de ikke fikk filmet dere oppe i lia....

  Ønsker deg en god uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde jo vært moro. Nå hører jeg i etterkant at man kunne gitt beskjed til Nrk og skrevet litt om plassen. Da kan det jo hende de hadde sett oppover et lite øyeblikk. Men der var jeg for sent ute da... Har ikke fulgt helt med i timen...
   Men det var så klart veldig moro å se båt-følget suse stilsikkert forbi gården. Det var en opplevelse det også!

   Slett
 4. Var utrolig heldig med været,og dette var veldig fint.
  Stolt av å være Telemarking:)Vi satt hjemme i Melum å så det på skjermen.Min stedatter sto på kaia i Fjågesund å sang så vi måtte se:)

  Nyt ny uke!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at din datter stod på kaia! Og vi har vel lov å være en smule stolt i forbindelse med dette. Det syns jeg virkelig vi kan unne oss ;O)

   Slett
 5. Så flott at du viser litt her da:) Fikk ikke sett sendingen, men er sikker på at det var en nydelig reise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke sett den selv enda. Vil gjerne det da, så får benke meg til etterhvert. Vi hadde jo ikke sjans til å se det live siden vi surret rundt oppe i lia der. Hihi

   Slett
 6. Morsomt!! -Grandtanta og GrandOnkelen min vinka der og ;)) Hi,hi!

  SvarSlett
 7. Herlige bilder du viser !!
  Så fint at dere vier oppmerksomheten til denne Victoria skjønnheten :)
  Været var jo på deres side, så bygda ble vist frem på beste måte !!

  Utrolig fint bilde av dere på kaikanten !!
  Flott par må jeg si :)

  Fin ny uke til deg
  Klem Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Heidi. Jeg er i alle fall veldig glad og fornøyd for Thomas. Og for dagen vi hadde og opplevelsen med å se Victoria legge til kais.

   Slett
 8. Koselige bilder! Jeg var faktisk i Brevik for litt siden, da alle innbyggerne hadde loppis. Det var artig! Litt fangst ble det jo også. ;) Nå saften det her, så jeg skal gi beskjed når innlegget kommer. Ha en flott uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å var du der?? Så gøy! Jeg skulle så gjerne vært der selv. Desverre passet det ikke for oss den dagen... Har vært på sånn dag før og det er jo kjempe gøy! Jeg vil gjerne ha beskjed ;O)

   Slett
 9. Utruleg flott sending med alle folka som stilte opp med flagg og breide smil. Kjempereklame, håpar det vert mange som tek turen dit neste år. Har knapt vore i Telemark sjølv, men det er no ikkje for seint enno :-)

  Og gratulerer med framside på Lev Landlig. Fekk bladet i posten for nokre dagar sidan, men har ikkje hatt tid til å lese det enno. Sikkert kjekt denne gongen og.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Og kos deg med bladet ;O)

   - Og jeg anbefaler en tur til Telemark altså ;O) hihihui

   Slett
 10. Så vakre dere er:-) flott bilde av dere!!

  SvarSlett
 11. So nice ! Og for eit vakkert par dekan er!

  SvarSlett
 12. Mange flotte bilder fra en praktfull dag.
  Og du, dere ser fantastisk ut sammen, dere kler virkelig hverandre. :D

  SvarSlett