fredag 2. november 2012

HUSMOR-VIRUS OG-STOLTHET

 Lurer på om "husmor-bake-viruset" har tatt meg jeg nå. Jeg har som dere kanksje vet aldri vært glad i å lage hverken mat eller bake. Har hatt et par spesialiteter og så har det holdt med det. Men så går man jo lei... Jeg hadde så lyst å lage noe annet. Så her om dagen heiv jeg meg utpå og lagde krydderkake. Ja, tenkt - jeg har aldri gjort det før... Da tok "husmor-stoltheten" meg også. Jeg ble så glad at den hevet skikkelig fint og smakte godt! Hihi. Dere gode bakere der ute kan nok ikke akkurat identifiserere dere med meg i dette. Jeg får heller vært til oppmuntring for dem som ikke har inntatt kjøkkenbenken helt enda. Vi er jo alle underveis mener jeg. I forskjellig tempo. Og her befinner altså jeg meg. I startgropen på en gryende interesse for det som skjer på et kjøkken. (Men det må helst være tradisjon-mat da ;O)

Tipset er helt klart å bake sammen med noen. Det er hundre ganger koseligere enn å stå og knote selv. Syns jeg. Så i går fikk jeg endelig igjen baket en deilig rasjon med flatbrød. Sammen med ei venninne. Å gjøre slikt sammen er så hyggelig. Istedet for å sitte med tekoppen i en bløt sofa, får man gjort et stykke nyttig arbeid og skravla går like fullt. Vi løste mange verdensproblemer i går vi. Kjempe koselig! Og flatbrød til frokost i dag ;O)

Jeg føler jeg er inne på et riktig spor og håper på et eldhus (bakehus) på gården etterhvert...!

8 kommentarer:

 1. Er det ikke merkelig hvordan interessene og fokuset svinger...?! Slik har jeg det også. Men det gjør jo livet bare enda mer spennende!
  Helt klart kjekkere å bake sammen med noen, en bare glemmer å invitere og gjennomføre det. Men nå skal jeg jammen gå for sambaking jeg også;o))
  Ha en flott helg!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Koselig å bake da ! Et bakehus ! Det hadde vært noe det ! God helg !

  SvarSlett
 3. baking... huff, ikke min beste side, men jeg prøver og... har sett flere koselige mat innlegg her inne hos deg, tenker du er kjempe flink. FLOTTE bilder tar du ihvertfall.

  Jeg er endelig tilbae på gamle bloggen, deilig, den har vert ødelagt i ca 6 mnd, men er nå fikset... weee...

  Ha en fin kveld.

  Hilsen Diana.

  SvarSlett
 4. Hei Liv!
  Ja fellesbaking er kjempekoselig! Vi er noen skolekolleger som hvert år, andre søndag i desember, låner skolekjøkkenet og baker julekaker sammen. Vi har en stooor deig hver og så deler vi etterpå. Mine Sarah Bernard er blitt byttet med både kransekake, bordstabels, krumkaker og Berlinerkranser. Og så har vi alltid en stor porsjon pepperkakedeig til ungene som de baker ut. Riktig en mor/barn -kosedag dette her. Virkelig en ide til etterfølgelse.
  Ønsker deg en fin helg!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 5. Kjempe koselig bilde også så kos å bake:)
  Jeg er liksom ikke venner med baketingene jeg, får det liksom aldri til:(
  Kjempe flink du er:)
  Kos deg masse med bakingen:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 6. Ich habe deinen Text nicht gelesen, aber das Foto gefällt mir gut

  SvarSlett
 7. Jeg er heller ikke spesielt glad i å bake, men å bake sammen med noen, og spesielt om en kan lære noe om, og ta vare på gamle tradisjoner samtidig - ja, da er det veldig gøy.
  Ønsker deg en riktig fin helg!
  Titti-klem!

  SvarSlett
 8. Flott at krydderkaka di ble vellykket, for da får man jo lyst til å prøve noe annet også. Det er i allfall min erfaring. Baking og matlaging blir lettere og lettere jo mer man prøver. Så bare stå på, Liv!

  SvarSlett