torsdag 10. januar 2013

KUA SOM TRODDE DEN VAR...

I desember var vi innom et moderne fjøs i Telemark. Det var artig å se geitene bli foret, gå til melkemaskinene og ikke minst var det kos å klappe litt på dem. De er jo så uttrykksfulle og nyskjerrige! Jeg blir fasinert. Tenk om vi selv en gang kunne eie noen få geiter...

 Men! Overaskende dukket denne karen ut gjennom gjerdet. En liten oksekalv midt i blandt geitene. Bonden hadde både geiter og kuer i fjøset, men naturlig nok inngjerdet hver for seg. Men denne vesle karen - han hadde alltid gått sammen med geitene fikk vi høre. Så skjønn! Det var der han trivdes best og kanskje trodde han at han selv var en slags geit? Han har jo ikke akkurat sett seg selv i speilet mener jeg...

Dette var i alle fall fullt akseptert blandt dem som breker og det var så morsomt å se den skjønne foreningen. Og at det ikke var noe stress for kalven om han ikke hadde samme størrelse eller kunne være med på lekeslossingen. Han gikk bare rundt og virket svært fornøyd og jeg tror ikke den trodde den var geit i det hele tatt. Den brydde seg bare ikke om forskjellene.

 Tenk hvis det var like enkelt å være menneske? Vi har vel til tider alt for lett for å sammenligne oss med andre. Folk rundt oss er så flinke... De virker som de tar ting så lett... og kanksje er de vakrere enn oss også... Hosh... Men kan vi ikke bare leve og være den vi er sammen? Uten å sammenligne oss? Kjenner jeg vil jobbe med dette i året som kommer. Jeg vil rett og slett være som denne kalven. Fullstendig meg selv og være fornøyd med det! Ja, det er det verdt å jobbe for. 

Så har jeg altså det også  - en ku til forbilde....!

24 kommentarer:

 1. Så herlig innlegg,nydelig skrevet og enig med deg i at vi har mye å lære av den skjønne kalven!:)ønsker deg en flott torsdag!:)Klemmer fra Else Britt:)

  SvarSlett
 2. ÅÅÅ, det er så koselig å være på besøk i fjøset! Kalven var skikkelig søt!
  Kanskje er det bare utenpå forskjellen er stor...kanskje er det sånn med oss mennesker også! En god tanke å etterstrebe...være seg selv!
  Ha en god dag.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 3. Flotte og viktige tanker. Skal prøve å huske på denne skjønne kua når jeg også skal være flinkere til å være fornøyd i meg selv.
  Ha en fin-fin dag.
  Klem,Anette

  SvarSlett
 4. Hei hei :-)
  Så fint innlegg du skriver!! Ord å ta med seg på vegen det er sikkert og vist:-)

  Også må jeg bare få takket deg for fokuset du har på de strikka koftene :-) Du har virkelig satt igang en liten kofte bevegelse! :-) Og jeg må bare si at jeg virkelig BRUKER strikkaplaggene mine nå :-) Så tusen takk!!!Vetdu jeg har blitt så myye mer bevist på hvor "dyrebare" (for meg) koftene mine er!
  Hihi så inspirert har jeg blitt at jeg i dag måtte lage ett lite "strikka-sokk" innlegg hihi :-)Ingen ting som slår slike gaaamle nikkerstrømper når det gjelder ull på foten :-)

  Ha en god dag!
  Ingrid :-)

  SvarSlett
 5. Fine tanker en tidlig morgen. Alltid så koselig med dyr.
  Katrine

  SvarSlett
 6. Hei til deg,blir så inspirert av dine innlegg på bloggen.Jeg må inn hver dag og se og lese,ikke minst.Er helt enig med deg at vi skal vere oss selv, og vere fornøyd med sånn vi har det,eller sånn vivil ha det.Uten å tenke på at naboen har fått ny bil eller pussa opp for mill!!Ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. Hei! Første reis inne på bloggen din, men du verden, den historien om kua; den traff meg! Den burde absolutt flere ta til seg og leve etter!
  Fin blogg :) Kommer tilbake flere ganger :) :)

  -Åshild

  SvarSlett
 8. Befriende,enkel og koselig påminning om å være tilstede på sin plass,selv om det for andre kan virke noe "feil" :-).

  SvarSlett
 9. Nydelig innlegg med et VIKTIG budskap!
  Takk for vinklingen og tankene - dette kan vi ikke få satt fokus på ofte nok!
  Liv

  SvarSlett
 10. Dette var virkelig ein tankevekkar! Kjenner meg sååå igjen her - har så lett for å tenke at eg ikkje er bra nok, at alle andre kan så mykje meir enn meg og er flinkare..... Hmmm.... Kom akkurat på ei sangstrofe - "du er god nok, god nok som du er"..... Takk for påminninga, dette må jobbast med! Eg vil vere den eg er!!!!

  SvarSlett
 11. Så herlig flott :) Ja, slik burde det ha vært :)

  koser meg veldig med geitebukkene mine (geitene kommer i april), men jeg har ikke slike, mine er mohair :) veldig trivelige dyr :)

  SvarSlett
 12. He he - ja du kan få sagt det:) Trengte den i dag da jeg har klart å kaste alt for mange baller opp i lufta og alle ser ut til å dette i hodet på meg - nå skal jeg sortere, prioritere og sette i gang - og øve meg i å tenke at jeg kan faktisk gjøre noen valg her - INGEN kan presse meg til å være noen jeg ikke er, eller gjøre ting jeg ikke ønsker! Befinner jeg meg i geitefjøset så skal det være fordi jeg har valgt det:))) Ønsker deg en strukturert dag:)

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 14. Herlig artikkel. Tenk om alle kunne se oss som den vi er, ikke hvordan vi ser ut eller hva vi eier....

  SvarSlett
 15. I want to kiss all of this lovely animals :)

  SvarSlett
 16. Så kjempe koselig og herlig artikkel:)
  Virkelig noe å tenke på..... takk for en liten påminnelse i en herlige artikkel:)
  Og for noen nydelige bilder av de vakre dyrene:)
  Ha en herlig kveld
  Klem Merete

  SvarSlett
 17. Så koselig innlegg, og så sjønne dyr.. Du er flink til å se det fine i alt det hverdagslige..

  SvarSlett
 18. Heisann:)
  Veldig flott innlegg - til ettertanke!

  En finfin kveld til deg:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 19. TUSEN TAKK FOR KOSELIGE OG HERLIGE KOMMENTARER TIL DETTE TEMAET. JEG TURDE EGENTLIG IKKE POSTE DET, FOR JEG SYNS DET VAR SÅ ENKELT OG BANALT... MEN SÅ VAR DET SÅ FINT OGSÅ. JEG HAR FAKTISK TENKT PÅ DENNE KALVEN FLERE GANGER I DAG. JEG MÅ TRENE PÅ Å VÆRE FORNØYD MED MEG SELV OG DEN JEG ER MIDT I ALT SOM ER VAKKERT OG FINT RUNDT MEG.

  TAKK TIL ALLE DERE. DERE HAR GITT EN EKSTRA GLEDE TIL MIN DAG!

  SvarSlett
 20. For et herlig innlegg!! Man skal være den man er!

  Vi ha hatt geiter og skal nok aldri ha det igjen..

  Klem Karen

  SvarSlett
 21. Så fin bloggpost! Visdom illustrert på en herlig måte :) Tora

  SvarSlett
 22. Ziegen! Ja Ziegen sind so liebevoll wie Hunde.

  SvarSlett