lørdag 1. juni 2013

DEILIG AT FARE

hagen foran huset og gaten vår i byen
Mange baller i luften sa du? Stikker vi fingeren i jorden, vil vi nok oppdage at vi har det. (Egentlig trenger vi ikke stikke den i jorda en gang. Hihi.) Vi hadde jo i utgangspunktet tenkt å ta én ting om gangen og første prioritet var huset vi bor i her i byen. Det er et sveitserhus fra år 1900 som har fått sin renessanse, men mangler altså et par ting... Men selv om vi har litt av hvert å gjøre her hjemme, klarte vi jo ikke å la være å lete etter en gård på landet heller. Det lå så i oss og da vi kom over gården oppe i lia ble fristelsen for stor... Selv om kanskje "timingen" kunne vært bedre. Men det gjelder jo å slå til når anledningen byr seg. Man lever bare èn gang. Gjør man ikke?

tømmerbygningene på gården vår på landet
Vi har kun drevet litt "brannslukningsarbeid" der oppe hittil. Tettet noen tak, ryddet på eiendommen og kost oss en hel masse. Og nå har altså tiden for å sette ordentlig i gang endelig kommet. 
Denne sommeren prioriterer vi gårdsdrømmen!
Og det er faktisk noe deilig ved det å følge en drøm. Ikke alltid like fornuftig nei, men hvem har egentlig sagt at man gjennom hele livet kun skal fly rundt å være det? Nei, jeg vil heller kjenne at det "røsker" litt og når jeg en gang sitter med hårrullene i mitt grå hår, vil jeg kunne smile fornøyd over at vi tok sjansen. At vi prøvde. Hva utfallet vil bli, vil jo kun tiden vise. Men vi har jo tro på dette og vet at det vil være til stor glede for oss.

garasjen og boden i tunet vårt hjemme i byen
Så får vi heller jobbe på huset og garasjen her hjemme innimellom og til vinteren håper vi å komme godt i havn. Det skal bli godt å bare ha ét oppussings-prosjekt gående. Klart det skal, men skal jeg være ærlig, går det uforskammet greit også. Men man må regne med å tørke litt ekstra støv i huset og få en del fliser i sokkene. 

Ja, så har vi litt mange baller i luften akkurat nå. Men vi har det jo for en hensikt. Vi bygger oss et hjem og vi følger en drøm. Så innfor denne sommeren og med tanke på vårt prosjekt med gården oppe i lia sier jeg som Ibsen:

Kan hende jeg seiler min skute på grunn;
 men så er det dog deilig at fare!

9 kommentarer:

 1. Livsbejaende (!) refleksjon - go for it:) Klem fra meg som kaster i meg ei brødskive mens jeg sjekker blogger før jeg skal ut i Tingstuo og ta i mot kunder....noen baller i lufta til en hver tid her også kan du si...;)

  SvarSlett
 2. Høres ut som en god plan! Gleder meg til å se hvordan det går videre med gårdsdrømmen. Et fantastisk sted! Og takk for all inspirasjon som jeg tar med meg nå når vi går videre i oppussingen av vårt eget sveitserhus. :)

  SvarSlett
 3. Vet du, jeg er så utrolig enig med deg.. Prøv - går det ikke så har en ialefall prøvd. Lykke til. Gleder meg til å følge med. Vi begir oss også ut på ukjent farvann. Velger bort et moderne, nytt hus med sentral beliggenhet og skal pusse opp et falleferdig hus litt mer på landet. Dette gjør vi i en alder når andre kanskje begynner å kjøpe moderne leiligheter med heis i byen. Det er viktig å følge drømmene sine - såsant det er mulig.. Nyt livet, det kommer ikke i reprise.

  SvarSlett
 4. Gode refleksjonar! Det er viktig å følgje hjerte og realisere draumar :-)Gler meg tilå følgje gardsprosjektet. Varme helsingar!

  SvarSlett
 5. Eg heiar på alle som tør å følge sine draumar- og de er heldige som delar same draumen- for det gjer no det heile litt enklare... Eg har også min draum, så får tida vise om eg har mot nok og får mulegheit til å følgje den ;-) STÅ PÅ og LUKKE TIL!
  Klem

  SvarSlett
 6. Å for et herlig innlegg. Heier på dere og ønsker dere masse lykke til.
  Må følge drømmen sin :)
  Klem,Anette

  SvarSlett
 7. Det er så flott at dere følger drømmen. Fortsett med det og lykke til. Jeg har stor tro på at dere IKKE seiler deres skute på grunn, men derimot kommer trygt i havn.

  SvarSlett
 8. Jeg er så enig, så utrolig morsomt at du tar fem det sitatet. Det var nemlig det første jeg malte på en av dørene da vi startet på restaureringen av våre 3 hus fra 1843 i 2002 . Fantastiske bilder, masse lykke til, jeg skal følge med :-) klem Anita

  SvarSlett
 9. Gården deres ser virkelig nydelig ut - samme med huset i byen. Tror nok aldri dere kommer til å angre på at dere hoppet i det, og tok sjansen når det bød seg :) Misunner dere arbeidet med gårdsdrømmen. Inspirerende å lese bloggen din, gleder meg til mer oppdateringer fra gården i sommer :)
  Martine

  SvarSlett