torsdag 20. juni 2013

LA HUMLA SUSE!

Humla  - en ivrig liten kar.

Ja, så ivrig er den at jeg rakk ikke å ta bilde av den på én blomst før den hadde flydd videre til neste. Det endte faktisk opp med at min tålmodighet der og da tok slutt. Det fikk bli et "rompe-bilde". For samarbeidsvillig var den ikke akkurat. Men så visste den kanskje heller ikke at den skulle kringkastes over det brede nett....

"Gå til mauren og bli vis" står det og det kunne kanskje vært lagt til "Se på humla og bli effektiv!" For ivrigere kar skal du lete lenger etter. Den tunge kroppen, men likevel mer målrettet enn jeg alltid kan skryte på meg. Den henger og dingler i de tynne blomsterbladene, men den oppnår det den vil ha. 

Så klart vi må la humla suse! Også av tusen andre grunner enn de jeg har nevnt. Sjekk DETTE innlegget for mer om humla som faktisk er truet... Og visste du forresten at det finnes utrolig mange slag humler?? Bare begynn å se etter.

9 kommentarer:

 1. Ja er det ikke slik at ifølge fysikkens lover skal egentlig ikke humla kunne fly. Stor kropp og små vinger. Den flyr likevel, bryr seg ikke om fysikkens lover. Hørte på nyhetene at det var funnet enda en ny humlesort som har innvandret fra Russland tror jeg. Pussig egentlig, at vi sier "la humla suse" og mener at vi skal gi litt blaffen og senke skuldrene. Slappe av er vel ikke det første en humle tenker på, flittig som den er. Ha en fin torsdag. Pam :-)

  SvarSlett
 2. Ja er det ikke slik at ifølge fysikkens lover skal egentlig ikke humla kunne fly. Stor kropp og små vinger. Den flyr likevel, bryr seg ikke om fysikkens lover. Hørte på nyhetene at det var funnet enda en ny humlesort som har innvandret fra Russland tror jeg. Pussig egentlig, at vi sier "la humla suse" og mener at vi skal gi litt blaffen og senke skuldrene. Slappe av er vel ikke det første en humle tenker på, flittig som den er. Ha en fin torsdag. Pam :-)

  SvarSlett
 3. Nydelig bilde, og fine innlegg under her og :)
  Er ei stund sia æ har vært innom dæ her, kjempekoselig blogg, du har det så koselig på hytta di :=)

  Ha en fortsatt fin juni.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Nydelig bilde:)
  Ja, det er trist at humlen er truet, vi trenger den i naturen...
  Klem Merete

  SvarSlett
 5. Helledussen altså...humler er vel søte:)Skjønt bilde du har fanget her Liv:)

  SvarSlett
 6. Lindo! Amei, uma boa semana para você!

  SvarSlett
 7. Humlene må man bevare...det var artig å se den linken du hadde lagt ut. Vi må alle gjøre vårt til å bevare nyttedyrene våre. Jeg bruker ikke sprøytemidler, og har masse blomster i hagen og masse villblomster både i og utenfor hagen. Kjempebra at du opplyser om dette Liv. Fortsatt god sommer og nyt gården din :)
  Hege :)

  SvarSlett