onsdag 7. august 2013

ET SPESIELT BESØK

Et av ønskene med den vesle gården vår er å tilbakeføre så mye som mulig av både bygningene, tunet og resten av eiendommen. For å gjøre det har vi undersøkt det vi har kommet over av gamle bygdebøker, skrifter og pratet med gode naboer som husker. Vi har på den måten skaffet oss en del informasjon/(inspirasjon!!) til hvordan vi skal jobbe videre. 

Men gleden var stooor da vi i sommer fikk besøk av ikke ringere enn tre skjønne søstre som har bodd på gården vår!!

De hadde både mangt og mye å fortelle fra tiden her oppe i bakkene og de syns det var fint å komme tilbake etter mange år. Og for oss var det en fryd å lytte til historiene. (Jeg noterte som en gal. Hihi.) De kunne fortelle om både bygninger, tun og resten av eiendommen. At det har vært en stor eplehage her, at det var inngjerdet med stakitt og de kunne peke ut hvor potetåkeren lå (der det er gjengrodd skog nå...!) Men ikke minst syns vi det var fantastisk koselig at de gledet seg med oss og syns det var moro å se at gården fremover skal få enda en tid med mennesker på tunet.

Så hadde de med seg bilder. Gamle bilder! Så gøy. Da er vi jo reddet. På bilder kan man se detaljer. Av dette sorthvitt-bildet kan vi blant annet lese hvordan spirene på inngangspartiet har vært, at det er teglstein på taket, at stakittgjerdet står akkurat der jeg ønsker å ha et (!!) og at det vokste store trær rett nedenfor huset. 

-har vært frodig, levende, fantastisk, inspirerende... og vi håper det en gang skal bli slik igjen.

Tusen takk for en herlig dag damer! 
Det var en opplevelse for oss.
(Og takk til resten av følget som troppet opp på tunet vår denne dagen. En herlig liten gjeng med etterkommere av disse damene!!)

16 kommentarer:

 1. Ja jeg sitter her å blir helt rørt jeg Liv...
  Så fantastisk å få oppleve slik verdifull informasjon om drømmeplassen deres.Ser at dere bare hadde en dag dere aldri vil glemme...ja jeg gleder meg SÅ på deres vegne :))

  Klem Vibeke

  SvarSlett
 2. Så utrolig gøy:D Og så koselige bilder! Stor klem herfra

  SvarSlett
 3. Så fantastisk! Lykke til videre med den fine gården deres!

  Klem Franciska :-)

  SvarSlett
 4. Så koselig, ja dette må ha vært en fantastisk flott dag! Snakk om å komme helt til røttene, nå blir det enda mer stas å følge dere i prosessen! Og enda en gang, lykke til!!

  SvarSlett
 5. Så utrolig flott å få se hvordan det en gang har vært. Og så fantastisk at det finnes noen igjen som husker det. Kan tenke meg at dere hadde en utrolig flott dag. Dere er kjempeflinke. Jeg beundrer motet deres og den kunnskapen dere tilegner dere med å sette gården i stand slik dere gjør. Herlig, Stå på!!

  SvarSlett
 6. Jeg husker da jeg plutselig dumpet borti en av de som hadde bodd i vårt hus. Hun er 90 år gammel og kunne fortelle en hel masse fra livet i huset (hun vokste opp der og har ikke vært innom på 50 år). Plutselig ble huset og hele gården så levende og vi fikk en helt ny giv til å stå på og fortsette med oppussingen. Det er noe helt eget å få gi liv til et gammelt hus og en hel gård for den saks skyld :) Regner med dere satt igjen med masse inspirasjon etter det koselige møtet dere :)
  Lykke til videre med gården, dere gjør en kjempejobb!

  *Hilde*

  SvarSlett
 7. I just want you to know my husband & I read your beautiful blog and appreciate all you show, even though we do not comment. Thank-you.

  SvarSlett
 8. Hvor er i heldige, at kunne få beretninger fra nulevende personer, som har boet i jeres hus. jeg elsker at høre sådan nogle historier.
  Det må være til stor glæde for jer. Hilsen Kate i Danmark

  SvarSlett
 9. Så utrolig spennende å få snakke med noen som har bodd på stedet! Gamle bilder og førstehåndsinformasjon er det mest fantastiske, når man har gammelt et hus. Jeg skjønner entusiasmen din så godt :)
  Jeg og familien bor i et hus fra 1919. Vi har fått to gamle bilder og en av de orginale arkitekttegningene av de tidligere eierne. Stor lykke! Vi hadde dem på kaffebesøk en gang, og det ble nesten et forhør fra min side, for jeg hadde så mange spørsmål om huset og livet der (mannen hadde bodd der hele livet, og er gammel nå).
  Lykke til videre med sommerens prosjekter! Dere er superflinke :) Jeg titter ofte innom bloggen og koser meg med alle de stemningsfulle innleggene dine. Det er så flott å se hvordan dere restaurerer på den gode, gamle måten, ikke på "maxbo-måten" hehe... ;)
  Hilsen fra Marie C.

  SvarSlett
 10. Blir rørt her jeg sitter... nydelig!!!

  SvarSlett
 11. Hei Liv!
  Så fantastisk dette var, og nå vet dere jo hvordan gården så ut før! Det var nok et besøk dere satte pris på, ja! Gøy å se det gamle bildet av huset! Herlig! Ja, tenk, nå får gården nytt liv, og det tenker jeg søstrene satt pris på!

  God torsdag til dere!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 12. Hei Liv! Så utrolig morsomt! klem Siv:-)

  SvarSlett
 13. What a wonderful place on earth!!!
  Greetings from switzerland,
  Daniela

  SvarSlett
 14. God morgen.Jeg maa bare skrive og si hvor alle tiders bloggen din er,og jeg gaar inn hver morgen.Jeg bor I America og jeg synes det er saa morro og se alle lusekoftene dine og alt annet som er paa bloggen din,og den herlige gaarden din.Men jeg har et annet sporsmaal,jeg ville saa gjerne strikke det rode scjerfet som du bruker paa bildene,er det mulig og faa den oppskrifen?Paa forhaand mange takk.Hilsen MaryAnn fra norway2@hvc.rr.com

  SvarSlett
 15. Dette hadde vi faktisk ikke sett, så TUSEN takk! Kjempe moro og NYTTIG å se!!

  SvarSlett