mandag 25. april 2016

værre enn noen gang

Å sette opp murer med naturstein fra egen eiendom er både kjekt, fint og praktisk. Her i skråningene har vi bruk for å samle litt flatt terreng her og der. Vi skal ikke endre på så all verdens mye, da kunne jo vi like godt ha plassert oss nede på flata, men noen "etasjer" på tunet må vi ha. Her ser dere den siste muren som ble satt opp. 

Slik hadde det sett ut hos oss lenge. Muren som skulle samle "plattingen" foran huset, ble ikke sluttført da vi holdt på her for et par år siden. Så når vi her om dagen likevel skulle leie graver, fikk vi endelig denne siste biten på plass.

Det var en konsentrert og alvorlig liten gutt som fikk krafset litt i jorda etter at pappa var ferdig med jobben. 

Slik ser det dermed ut hos oss ca nå
Ved første øyekast; værre enn noen gang!
 Puh! Men man må ofte rive ned for å bygge opp... Det gjelder mange ting i livet, og på baksiden av den noe loslitte fasaden, får blant annet gamlestua tilbake sitt gamle tregulv i disse dager. Bilder kommer, bilder kommer :O) 

Alle skritt i riktig retning må feires har vi funnet ut. Jeg lærte det på skolen: Ting Tar Tid. Jeg har efart det mange ganger jeg. Men tenk så fint det blir da! Nå har vi lødd opp mur i naturstein rundt hele siden av huset her. Jeg har faktsik sådd litt blomster og busker her også, og mer skal det bli. Og tenk når det dukker opp et stakittgjerde på murkanten også.

Slik som dette!

Ja, det er bare å gå på med krum hals, for tenk så fint det kan bli!

9 kommentarer:

 1. Veldig flott med slike murer. Det blir rålekkert med stakitt på toppen. Vi går nemlig og tenker på lage en lignende mur mot veien med stakitt på toppen - hehe. http://etnyttlandsbyliv.blogspot.no/2016/04/var-gleder-og-hageplaner.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så vittig. Jeg tittet inn til deg og så dine fabuleringer rundt dette med stakitt. Det kommer nok til å bli superfint hos dere også!

   Slett
 2. Det kommer til å bli kjempeflott, og dere gjør en utrolig innsats. Er så kjekt å følge med fremdriften på bloggen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Planen er å legge ut litt mer bilder snart.

   Slett
 3. Så flotte murer! Det blir kjempefint med stakitt! Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder oss til å få opp stakitt der etterhvert!

   Slett
 4. Steinmurer er bare så flott og når stakittgjerdet i tillegg kommer - så kommer det til å bli sååå koselig.
  Så spennende å høre at gulvet snart er på plass i gamlestua - da håper jeg vi får se..
  Det er veldig inspirerende å følge med på restaureringen deres - så moro at noen fortsatt tar vare på de gamle bygningene Og tenk når det en gang i nær fremtid blir lys i vinduene igjen :-)

  Ønsker deg en fin fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser for meg blomsterbed, frodig gress og utemøbler på det området. Så serverer jeg lunchen ut av kjøkkenvinduet da vet du ;O) hihi. Det er dette vi gleder oss til så mye, men vi klarer faktisk å kose oss underveis også.

   Og er dere forbi i området, Lena; hjertens velkommen innom!

   Slett
 5. Oi så nydelig... De gamle steinmurene er så flotte altså. Det gamle bildet av gården var kjempe da, en ser jo hvor fint det har vært og kan bli igjen. Spennende og lærerikt å få se hvordan fremgangen på gården er :)

  SvarSlett